Athens Colorectal Group
Όλοι εμείς, οι άνθρωποι του Athens Colorectal Group πιστεύουμε στην ‘διεπιστημονική αλλά και εξατομικευμένη προσέγγιση των ασθενών.
Αυτή είναι η πρωταρχική μας σκέψη και με τη σκέψη αυτή προσεγγίζουμε και θεραπεύουμε τους ασθενείς μας τα τελευταία 20 χρόνια.
Σε μια ανακαινισμένη Κλινική, στο κέντρο της Αθήνας, σε νέους χώρους που παρέχουν τις καλύτερες δυνατότητες διάγνωσης και θεραπείας, αλλά και με στόχο την σωστή και ολοκληρωμένη πληροφόρηση σε θέματα υγείας και ενημέρωσης, η ομάδα μας υποδέχεται τους ασθενείς και τις οικογένειες τους σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον προσφέροντάς τους ένα ολοκληρωμένο σύστημα υγείας, έτοιμο να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες τους.
Σύγχρονος τρόπος ζωής και καρκίνος παχέος εντέρου
Ο 3ος σε συχνότητα καρκίνος, αυτός του παχέος εντέρου και του ορθού φαίνεται να συνδέεται άμεσα με: Την ελαττωμένη κατανάλωση φυτικών ινών, φρούτων και λαχανικών. Από την άλλη η χρήση του κρέατος στην καθημερινή μας διατροφή (σε αντίθεση με τα ψάρια) αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.
Λαπαροσκοπική χειρουργική. Η Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική
Η Λαπαροσκοπική χειρουργική ή Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική είναι τρόπος χειρουργικής επέμβασης. Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις – από αρκετούς θεωρείται η σημαντικότερη – της Γενικής Χειρουργικής κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα, που αναπτύχθηκε κυρίως τη δεκαετία του 1990 με την χρήση των οπτικών ινών και της τεχνολογίας βίντεο
Το πρωί λαπαροσκόπηση, το βράδυ στο σπίτι!
Η χειρουργική χωρίς νοσηλεία & διανυκτέρευση στο νοσοκομείο δεν είναι μια καινούρια θεωρία αλλά είναι ίσως η παλαιότερα γνωστή μορφή αντιμετώπισης χειρουργικών προβλημάτων, που ανευρίσκεται και σε Αιγυπτιακούς παπύρους. Στον Όμηρο αναφέρεται με ακρίβεια πως απομακρύνονταν τα βέλη από τα σώματα των πολεμιστών και περιγράφεται η φροντίδα με επιδέσμους κλπ που δινόταν για να κλείσουν τα τραύματα
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή πιο απλά « μια σπαστική κολίτιδα..»
Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι μία νοσολογική οντότητα που χαρακτηρίζεται από χρόνιο κοιλιακό πόνο και διαταραχές στις συνήθειες του εντέρου, χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποιο οργανικό αίτιο. Είναι η πιο κοινή νόσος του γαστρεντερικού συστήματος που ταλαιπωρεί το 15-20% του ελληνικού πληθυσμού και ιδιαίτερα τους νέους και τις γυναίκες.
Υπέρηχοι στη θεραπεία των αιμορροΐδων
Ο ένας στους δυο ενηλίκους υποφέρει τουλάχιστον μια φορά στην ζωή του από πόνο που προξενούν οι διογκωμένες αιμορροΐδες. Αυτός ο ενοχλητικός και επώδυνος επισκέπτης. Μια νέα μέθοδος αντιμετωπίζει το πρόβλημα οριστικά, διαρκεί περίπου μισή ώρα, ο πόνος είναι ελάχιστος και ο ασθενής μπορεί να εξέλθει από το Νοσοκομείο σε λίγες ώρες.
Δυσκοιλιότητα & Διάρροια. Οι νόσοι των ταξιδιωτών
Στην εποχή μας η έννοια πολίτης του κόσμου έχει βρει το πραγματικό της νόημα. Είτε για επαγγελματικούς είτε για λόγους αναψυχής σήμερα ταξιδεύουμε όσο ποτέ άλλοτε. Πολλές φορές όμως οι θετικές αναμνήσεις δίνουν τη θέση τους στις αρνητικές. Η αλλαγή στην καθημερινή μας ρουτίνα, η μη εξοικείωση με την καινούργια τουαλέτα καθώς και τα μεγάλα ταξίδια αποτελούν τις κύριες αιτίες δυσκοιλιότητας.
Κατηγορίες Άρθρων

| ΔΟΡΥΛΑΙΟΥ 24 ΑΘΗΝΑ, 11521 |
|
| Τηλ: | 210 64 75 000 210 64 75 090 |
| Fax: | 210 64 75 005 |
| Δείτε τον Χάρτη | |
Online Χρήστες
- Loading...
Δημοφιλή Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα
-
Αλήθειες & μύθοι για τον εμετό
10/03/2011 - Κωνσταντίνος Χαλκιάς -
Πρόληψη Του Καρκίνου Του Παχέος Εντέρου
28/02/2011 - Σαββούλα Μάλλιου -
Παχυσαρκία
26/02/2011 - Κωνσταντίνος Χαλκιάς
ACRG News
29/10/11, ο Πάνος Αντωνίου στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ
Ο χειρουργός Πάνος Αντωνίου έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του καρδιολόγου Ανδρέα Παπαμιχαήλ, για την λαπαροσκοπική χειρουργική, την εφαρμογή του Day Clinic σήμερα και για την εφαρμογή της μεθόδου Interstim Therapy στην αντιμετώπιση της ακράτειας κοπράνων και της δυσκοιλιότητας.
16/10/11, Ο Πάνος Αντωνίου στο Kontra Channel
Ο χειρουργός Πάνος Αντωνίου έδωσε συνέντευξη στον Βαγγέλη Παπαδόπουλο (Kontra Channel) για τις παθήσεις του εντέρου και την εφαρμογή της μεθόδου HAL/RAR στην αντιμετώπιση των αιμορροίδων
26/9/11, Clinique de l'Esperance, Mougins, France
Στα πλαίσια της επιστημονικής ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις στην χειρουργική του ορθού, ο χειρουργός Πάνος Αντωνίου επισκέφθηκε την Clinique de l'Esperance στην Γαλλία και εκπαιδεύθηκε στην ενδοσκοπική μικροχειρουργική του ορθού (Endorec, Dr Cohen)
24/9/11, Πανευρωπαικό Συνέδριο παθήσεων παχέος εντέρου
Ο χειρουργός Πάνος Αντωνίου συμμετείχε στο 6ο ετήσιο συνέδριο της ESCP στην Κοπεγχάγη, 21-24 Σεπτεμβρίου 2011
9/5/11, Πανελλήνιο Συνέδριο Μαστολογίας
Η Ογκολόγος Σ. Μάλλιου και Γ.Γ. της Ελληνικής Μαστολογικής Εταιρείας συμμετείχε στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαστολογίας, 6-8 Μαίου 2011, Καλαμάτα.

Όπως η δυσκοιλιότητα έτσι και η ακράτεια κοπράνων μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητική και ‘ταπεινωτική’ στην καθημερινότητα σας. Μπορεί να δημιουργήσει πολύ δύσκολες καταστάσεις με αρνητικό αντίκτυπο στον τρόπο ζωής σας, με δυσμενή επίδραση στην σωματική και ψυχική υγεία σας γενικότερα (κατάθλιψη, απώλεια εμπιστοσύνης και αυτοεκτίμησης αλλά και μείωση δραστηριοτήτων, παρεμβολή στην εργασία κλπ)
Η χειρουργική χωρίς νοσηλεία διανυκτέρευση στο νοσοκομείο δεν είναι μια καινούρια θεωρία αλλά είναι ίσως η παλαιότερα γνωστή μορφή αντιμετώπισης χειρουργικών προβλημάτων, που ανευρίσκεται και σε Αιγυπτιακούς παπύρους. Στον Όμηρο αναφέρεται με ακρίβεια πως απομακρύνονταν τα βέλη από τα σώματα των πολεμιστών και περιγράφεται η φροντίδα με επιδέσμους κλπ που δινόταν για να κλείσουν τα τραύματα.
Taking aspirin over a long period of time can substantially cut the risk of dying from a variety of cancers, according to a study showing that the benefit is independent of dose, sex, or smoking.
Μια πρωτοποριακή και αποτελεσματική μέθοδος εφαρμόζεται την τελευταία 7ετια με άριστα αποτελέσματα σε χιλιάδες ασθενείς, σε όλη την Ευρώπη. Με την μέθοδο αυτή αντιμετωπίζεται το πρόβλημα οριστικά, διαρκεί περίπου μισή ώρα, ο πόνος είναι ελάχιστος και ο ασθενής μπορεί να εξέλθει από το Νοσοκομείο σε λίγες ώρες
Η νόσος του Crohn είναι μια χρόνια αυτάνοσος ασθένεια που οφείλεται σε φλεγμονώδη πάθηση του εντέρου. Οι παράγοντες που προκαλούν την νόσο αυτή παραμένουν άγνωστοι. Για πολλά χρόνια υπήρχε η θεωρία οτι η νόσος αυτή οφειλόταν, σε ένα μεγάλο ποσοστό, σε ψυχολογικούς παράγοντες και ειδικότερα σε αυξημένα ποσοστά στρές και άγχους στο άτομο







